Nautopp Kajakcenter

Nautopp Kajakcenter

Nautopp Kajakcenter lägger stort fokus på att få våra gäster att stanna så länge som möjligt. Vi har många utländska gäster, och då vi ju inte riktigt kan påverka hur de reser till oss, vill vi självklart att de inte reser i onödan. Detta löser vi genom att uppmuntra dom att välja ett 8-dagarspaket istället för ett 3-dagars.

Vi är även noga med att tala om att de ska ha en så kallad ”spårlös färd” – vilket innebär att allt de tar med ut på sin kajaktur ska tas tillbaka. Detta för att undvika att hitta en massa skräp på öarna eller i havet.

På dessa paket vill man även kunna diska sin matutrustning. Vi skickar därför alltid med ett diskmedel som är anpassat för utomhusliv, och som inte skadar naturen på onödiga sätt.

Hållbar Skärgård

Hållbar skärgård är en ideell förening vars syfte är att säkerställa och förbättra förutsättningarna för kajakverksamhet och friluftsliv i Bohusläns vackra skärgård. Initiativtagare och drivande är flera av Tanum kommuns kajakentreprenörer och Tanums kommun. Föreningen har därför tagit avstamp i Tanumskusten, men med ambition att kunna växa i alla riktningar.

Fokus ligger på att skapa infrastruktur, exempelvis fler solcellsdrivna skärgårdstoaletter på välbesökta öar. Föreningen arbetar också med att bilda en organisation som i fortsättningen ska arbeta med skötsel och vård i skärgårdsmiljön. På hemsidan finns en virtuell karta där mycket information samlats från olika håll, för att underlätta för besökare i skärgården – det skall vara lätt att göra rätt.

Kartan över norra Bohuslän, från norska gränsen till Bovallstrand i söder finns även till salu genom föreningens hemsida, men även hos återförsäljare.

Följ gärna föreningen på www.facebook.com/HallbarSkargard

På hemsidan kan du även bli medlem, om du vill stötta föreningen.

Bakom projektet ligger företagen Skärgårdsidyllen Kayak & Outdoor, Hans Sörqvist Byggnadsteknik & Arkitektur, Catxalot, Minto Tingvall Ecoturism, Drumlin, Nautopp och Tanums kommun.

Besök webbplats; www.hallbarskargard.se

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer