Lidköping Stadshotell

Vi vill vara ett hotell där hållbarhetstänk genomsyrar alla avdelningar. På Lidköping Stadshotell ser hållbarhet som en självklarhet och det är något som vi ständigt vill utveckla och arbeta mot.

Ur ett miljövänligt perspektiv har vi valt att jobba aktivt med att få våra hotellgäster till att stanna hos oss mer än en natt. Detta gör vi främst med digital marknadsföring i våra sociala medier, på vår hemsida och med hjälp av nyhetsbrev.

För att minska på vår pappersförbrukning använder vi ”Digital Guest ” för att kommunicera med våra hotellgäster. Där får våra gäster all tänkbar information som kan behövas under en vistelse hos oss.

Vi har valt att sluta städa hotellrummen i onödan för att minska på klimatavtrycket. Genom att minska på antalet omstäd kommer vi kunna spara flera miljoner liter vatten och rengöringsmedel per år.

Elen vi köper är förnybar och miljöcertifierad och vi äger även en del i en vindkraftspark, som producerar ca 20 GWh (gigawatttimmar) per år. Här använder vi vår energi så sparsamt som möjligt och har därför köpt in energisnåla lampor både till hotellet och restaurangen.

I köket arbetar vi alltid med råvaror efter säsong och vi försöker i första hand handla lokalt. Vi tar alltid vara på hela råvaran för att motverka matsvinn. Rester från à la carten använder vi till lunchen, gör buljonger eller fryser in, allt för att öka hållbarhetslängden på råvarorna.

Källsortering är ett självklart val för oss, då vi sorterar allt ifrån glas, plast, metall, batterier osv

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer