Surfviken

Surfviken är en gammal barnkoloni och här har barn lekt och njutit utav sommaren i flera generationer. Vi vill att Surfviken fortsättningsvis ska vara ett ställe att ”bara vara” på för Stenungsundsbon och turisten. För oss är det viktigt att tänka på vår omgivning och försöka göra så många ”bra” val som möjligt.

Tar våra gäster tåget hela vägen till Stenungsund, så erbjuder vi gratis upphämtning på stationen. Kommer man in på cykel, paddlandes på havet eller vandrandes in till oss ger vi 10% rabatt på boendet.

Vi jobbar väldigt mycket med naturturism både i skogen och på havet och jobbar uteslutande med lokala guider och upplevelser endast i vårt närområde. Vi samarbetar med en annan kollega i branschen med några anställda, då ingen av oss kan erbjuda en heltidstjänst året om för alla, så har vi delat på några av personalen.

Självklart så sorterar vi våra sopor. För att underlätta för våra gäster på campingen har vi kärl med olika färger för de olika avfallen. Vi använder oss endast av ledbelysning och erbjuder elbilar en laddstation. I vårt servicehus har vi kranar som stänger av sig själva för att spara på vattnet.

På vårt B&B har vi dragit ner städning i rummen till varannan dag, vilket bidrar till positiva effekter både på miljön och ekonomi. Dessutom har vi upptäckt att gästerna inte saknar städning varje dag, utan till och med kan uppfatta det som lite överdrivet. Valet av toalettpapper har också en inverkan både på miljön och ekonomi, då det är mindre ark än vanligt.

På vår restaurang har vi tagit bort all plats i engångsartiklar. Vi jobbar med mycket lokalt producerade varor. Kaffebönorna kommer från ett kafferosteri här i Stenungsund. Vi jobbar i stort sett uteslutande med öl från mikrobryggerier i vår närhet samt vin från Wine mechanics som är Nordens första urbana vinproducent beläget i Göteborg. Glassen vi serverar produceras på ett lokalt fik i byn och korvarna på vår chark kommer från RJ:s i Varekil. Vårt gin- och whiskysortiment är helt svenskt.

Vi har planer på att anställa en trädgårdsmästare som odlar våra grönsaker. Ambitionen är att starta med detta till sommaren 2022 för att till sommaren 2023 var självförsörjande.

Vi har som vision att för våra heltidsanställda i restaurangen, kunna erbjuda de en heltidslön fast de endast jobbar cirka 153 timmar i stället för 173 timmar som räknas som heltid i branschen. Restaurangyrket är roligt men slitsamt – vi vill att vår personal ska orka länge.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer