INFOREST

INFOREST erbjuder hållbara off-grid boenden i skogen utanför Hjo. Grundprincipen när man bor off-grid är att vara sparsam med resurserna. Dels för att resurserna är begränsade, men också för att göra så lite avtryck som möjligt, både i naturen och för miljön.

Husen är utrustade med solpaneler som tillsammans har en maxkapacitet på 2 kwh. Denna energi leds genom en växelriktare som både laddar husens batterier, samt skickar ut 230 v till uttagen. Det innebär att vi tar tillvara på energi samtidigt som vi erbjuder våra gäster samma bekvämligheter som hemma.

Husen har en vattentank på 350 liter, vilket kan låta lite, men som räcker i ganska många dagar för två vuxna om man är medveten om sin vattenanvändning. Husens varmvattenberedare är på 10 liter, vilket är mindre än vad man är van vid hemma. Varmvattnet räcker dock cirka 5 minuter i duschen. Tvålar man inte i in sig i rinnande vatten är det inga problem att duscha varmt.

Vi är också noggranna när det gäller att informera våra gäster kring att vara sparsamma med resurserna. Vi utbildar kring allemansrätten, och om hur man ska bete sig i naturen. Det är viktigt att våra gäster respekterar naturen och det ömtåliga ekosystem de besöker genom att exempelvis inte plocka mossa från stenar och inte kapa träd eller grenar. Gästerna får också endast elda i den eldstad med gnistskydd som finns vid husen. Där är det minst risk att elden sprider sig och gör stor skada för markägaren.

Information kring detta och mycket mer finns på vår webbplats. Vi rekommenderar alla våra gäster att läsa våra frågor och svar innan de bokar.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer