Hamnen 4

Hamnen 4 är beläget på den lilla ön Smögen, norr om Göteborg. Vi har restaurang, nattklubb samt en öl- och brunspritsbar. Vi ligger mitt på bryggan med västerhavet kluckade precis utanför.

Vi försöker ständigt hitta små vägar till att bidra så mycket som möjligt till en bättre miljö. Vi återvinner samtliga material från verksamheten, använder energisnåla maskiner i den mån det går, försöker återanvända personalkläder och lagar mat av lokala råvaror där produktionen är miljövänlig. Vår meny är främst baserad på fisk, men vi försöker mer och mer få in vegetariska rätter. Fisken köper vi från vår lokala fiskhandlare, där fisken är fiskad på bra sätt i nära vatten. 

Vi har dessvärre inte börjat samarbeta med boende på Smögen, men vi har däremot bra relationer med människorna som driver boenden och hjälper alltid varandra för att ge gästerna en så bra upplevelse som möjligt. Vi tipsar om mysiga hostel och vandrarhem och de tipsar i sin tur om oss som restaurang. I samband med det tipsar vi på Hamnen 4 även om aktiviteter, fina platser att besöka och andra restauranger att äta på. Allt för att förlänga besöken och ge dem en trevlig vistelse.

Något hela Smögen jobbar hårt med är att förlänga vår säsong. I nutid öppnar de flesta verksamheter på Smögen i början av juni och stänger i augusti. Vissa få ställen har till och med öppet tills november. Det som är så fantastiskt med Smögen är att skärgården är vacker att besöka nästan året runt. De flesta besöksmålen och aktiviteterna går att göra långt in på senhösten! Förra året testade vi att ha öppet under första advent, vilket gick över förväntan. Nu vet vi att det finns en marknad för att ha öppet längre, något vi ska utnyttja och få folk att besöka vackra Smögen året runt. Vi ser också till att byta meny, skapa olika typer av evenemang och marknadsföra oss mer för att locka fler besökare under lågsäsong.

Eftersom vi trots allt är en säsongsbaserad krog kan vi inte erbjuda jobb året runt. Det vi dock kan är att ge väldigt många jobb under sommaren, vår högsäsong. Då ger vi många människor möjlighet att få ett roligt jobb och kunna jobba ihop pengar att lägga undan tills vintern. 

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer