Hamnkrogen Lotsen

Vi på Fiskeboa och Hamnkrogen brinner för Skaldjur och Fisk i alla dess former. Vi strävar efter att i största möjliga mån köpa och sälja närfiskade produkter och samarbetar med fiskare i vår närhet. Under det senaste året så har vi jobbat aktivt för att minska antalet plast- och engångsförpackningar och då det behövs så använder vi komposterbara artiklar. Under hösten 2021 så byggde vi också en helt ny sopsorteringsstation som gör det tydligt och lättare för både gäster och personal att sortera avfall rätt.

Att kunna vara en mötesplats för lokalbefolkningen känns som ett fint privilegium. Hos oss träffas både pensionärer, medlemmar i vår idrottsklubb och arbetarna för en bit mat. Vi levererar fisk, skaldjur och mat hem till de äldre på ön som inte alltid har så lätt att röra sig och då Fiskeboa på Vrångö har stängt så levererar vi önskade varor från Fiskeboa på Donsö.

För att besökare som inte kommer från Vrångö ska kunna äta, dricka och använda toalett vid deras besök på ön försöker vi ha så lång säsong som möjligt och lägga öppettider efter båtarnas turlista.

Tillsammans med öns hotell Kajkanten så jobbar vi aktivt för att öka gästantalet på lågsäsong. Vi erbjuder frukostservering, tidig lunch och sittningar på kvällen med skaldjur från västkusten till våra konferensgrupper. Dessa tider är vanligtvis inte öppna under lågsäsong och under högsäsong finns det inte många andra gäster just då.

Inför sommaren 2020 byggde vi upp en helt ny verksamhet på Vrångö, men ny restaurang och ny fiskbutik. Det har inneburit att vi kunnat fastanställa en person på heltid och en på 80% på Vrångö och en person på heltid på Donsö. Alla dessa personer kommer från skärgården och hjälper oss att utveckla verksamheten utifrån deras lokalkännedom.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer