Upperud 9:9

På Upperud 9:9 arbetar vi på massor av olika sätt med att hålla nere vår påverkan på miljön. Vi jobbar med naturturism (vandring, paddling, cykling), som har ett lågt avtryck på miljön. När vi gör utflyktsmat till våra gäster är det med tanken och uppmaningen att de ska njuta av naturen och det lilla/enkla. Utflyktsmaten serveras givetvis i hållbara förpackningar.

Det finns källsorteringskärl i nära anknytning till hotellet, och på rummen informerar vi om hur vi skiljer på papper, plast, metall, pant/pet samt kompost och brännbart. Våra rengöringsmedel är miljömärkta, och i boendedelen använder vi svenskproducerade ekologiska hygienartiklar i refill.

Trots att vi är belägna på landet uppmuntrar vi våra gäster att ta sig hit kollektivt. Tillsammans med ett annat boende har vi skapat ett ”tågpaket” .

Alla blommor och dekorationer hos oss är plockade från den omliggande naturen. Vi odlar kryddor och gör mycket egna skott och groddar. Dessutom skördar vi eget från skog och mark i form av svamp, örter och bär. Vi har också lärt oss mycket om fermentering i syfte att kunna ta hand om grönsaker i säsong.

Anläggningen värms upp genom vattenburen sjövärme, och firmabilen drivs med el.

För att sträva efter att vår verksamhet ska vara bra både för boende och besökare samarbetar vi med lokala leverantörer av cyklar och kanoter till våra upplevelser. Vi handlar råvaror (kött, grönsaker och fisk) från lokala leverantörer och köper viltkött direkt från jägare. Istället för att handla via stora grossister eller online köper vi också det mesta övrigt vi behöver från de lokala mataffärerna.

Upperud 9:9 finns till hela året för lokalbefolkningen, och vi arrangerar bland annat musikevenemang riktade till denna målgrupp. Vår festsal används frekvent för lokala bokningar och evenemang.

Det är också viktigt för oss att hitta nya möjligheter att locka besökare även utanför högsäsong. Därför arbetar vi med att få lokalerna bättre anpassade för konferens och jobbmöten året runt. Större bokningar som kalas och bröllop läggs helst utanför högsäsong. Vi försöker också skapa bra aktiviteter utanför sommaren – till exempel så finns planer på att ta fram en bastu för vintersäsongen. Vi paketerar också boende med lokala evenemang, våra egna och andras. Upperud 9:9 fungerar också som en scen för andra aktörer, till exempel Litteraturföreningen och Konstmuseet. Alla dessa insatser görs i syfte att skapa fler jobb. Hittar vi nya säsonger skapar vi också fler arbetstillfällen.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer