Ekstedts Bageri & Café

Ekstedts Bageri & Café ligger centralt mitt i fikastaden Alingsås och har anor tillbaka till slutet av 1800-talet. När det gäller hållbarhet tar vi initiativ till såväl ekologisk som social och ekonomisk dito.

Vi har till exempel ett stort kärl där vi slänger överblivet bröd, bullar, bakelser med mera som sedan transporteras iväg och görs om till naturgas. Det vi inte slänger går till hjälporganisationer som till exempel Hela människan (hjälper unga hemlösa) och Goda krafter (hjälper nyanlända)

Som bageri och träffpunkt mitt i staden har vi en stor social uppgift när det gäller att ta hand om människor. Väldigt mycket av denna består i att prata med folk, och lyssna till deras tankar, höra om deras liv och svårigheter. Väldigt många av våra kunder kommer in hit och pratar av sig – och vi är bra på att lyssna. En positiv följd av detta är att vi skapar hållbara kunder som kommer tillbaka.

Vårt fokus ligger också på att få ekonomisk hållbarhet i vår verksamhet. Vår bransch är en lågmarginalbransch, så därför gör vi endast kontanta investeringar. Det ar tid men är väldigt viktigt för att skapa något varaktigt.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer