Restaurang Sjöboden

Hållbarhet för oss är framförallt att så mycket som möjligt av våra produkter är närodlade eller närproducerade och säsongsanpassade, och om inte närproducerat så i sådana fall ifrån Sverige och ekologiskt certifierade.

På senare år har vi sett en utveckling bland våra gäster där de också vill handla närproducerat och närodlat, och är intresserade av att hitta våra producenter. Så från och med 2020 har vi tagit producenterna till våra gäster. Vi har öppnat en deli med varor och produkter som vi använder i vår verksamhet från Västra Götaland med fokus på Läckö-Kinnekulleområdet.

För våra gäster som vill handla våra varor och köpa med sig vår mat så ser vi till att allt emballage är återvinningsbart och inte gjort av plast. Vi använder självfallet inte heller några engångsmaterial i vår servering utan uteslutande porslin, keramik, glas och tyg.

De flesta av våra besökare kommer med bil men Västtrafik utökar sina busslinjer under sommaren så fler personer kan ta sig ut till oss under sommarsäsongen via kollektivtrafik. Vi försöker där också marknadsföra detta via våra kanaler.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer