Björnhyltans Trädgård

Björnhyltans Trädgård är en visningsträdgård med Gårdsbutik och Trädgårdskafé. Odlingen är ekologisk och KRAV-certifierad. I gårdsbutiken kan man köpa grönsaker, örter och blommor från våra odlingar. Vi säljer även en del av våra vänners produkter, samt en del odlingsredskap. Vi har säsongsöppet maj till september och erbjuder också odlingskurser och guidningar.

För oss har helheten alltid varit viktig. Oavsett om det gäller vårt förhållande till miljö, människor eller ekonomi.

Vi har alltid försökt att odla så enkelt och naturnära som möjligt. Naturen är full av kretslopp som måste få finnas för att livet överhuvudtaget ska vara hållbart. Vi har länge sett naturligt gödsel och giftfri odling som det bästa alternativet.

För att kunna odla så naturligt som möjligt har vi idag en stor täckodling och tillför mycket organiskt material både i växthus, blomsterrabatter och grönsaksland.

Vi tror också att närheten mellan människor och vår natur gör oss mer motiverade att hjälpa varandra, skapa hållbara relationer, hållbara liv och samhällen. Vilket är en förutsättning för vår gemensamma framtid.

Primärt odlar vi grönsaker för de som finns närmast oss geografiskt, men vi hoppas att vi kan få betyda något även för de människor som kommer hit för att njuta, inspireras eller lära sig något på de kurser, ”Prova på”-tillfällen, guidningar och ”hyr en trädgårdsmästare” som vi erbjuder.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer