Bjertorp Slott

SMaRT-projeket

Sedan förra året leder Destination Läckö-Kinnekulle SMaRT-projektet, ett EU- Interregprojekt där kommuner i Västra Skaraborg, tillsammans med partners i Varberg och Nordjylland, testar olika sätt att resa hållbart.

Vara kommun är tillsammans med Bjertorp Slott, Lumber & Karle och Vara Konserthus involverade i projektet. Att resa hållbart, i det här fallet med lägre koldioxidutsläpp, är ofta enklare i städer än på landsbygden. I tätbebyggda områden finns tillgången till kollektivtrafik på ett helt annat sätt än vad den gör på landsbygden där avstånden är längre och människorna färre. SMaRT står för Sustainable Mobility for Rural and Urban Transport och handlar kort och gott om att hitta sätt att flexibelt ta sig runt på ett miljövänligt sätt även i glesare geografier.

Bjertorp Slott

På Bjertorp Slott följer vi årstiderna. Genom ett nära samarbete med Varaslättens lokala mat- och dryckesproducenter verkar vi för en hållbar och levande landsbygd året runt. Tillsammans med dem, andra lokala partners och på egen hand vill vi fortsätta att stärka vår destination genom att skapa attraktiva reseanledningar genom de olika säsongerna. På så sätt sprider vi ut våra gäster, når fler skickliga kollegor och skapar större lönsamhet för verksamheten.

För att minska vårt klimatavtryck följer vi de hårda krav som miljömärkningen Svanen satt upp för hotell-, konferens- och restaurangverksamheter. Det är viktigt för oss att kontinuerligt förbättra hållbarhetsarbetet inom många områden. Vi ska verka inom alla områden. För att göra det vill vi fortsätta arbeta med både små och stora insatser, tänka långsiktigt samt agera direkt.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer