Forshems Gästgivaregård
Forshems Gästgivaregårds fokus ligger på något vi kallar ”Måltidsäventyr”. Här serverar vi en 10- till 12-rättersmeny med råvaror från närområdet, helst med KRAV-märkning, eller ekologiskt om det finns att tillgå.
Vi samarbetar med lokala boendeanläggningar då våra gäster till 90 % är övernattande.
Så mycket som möjligt av de råvaror som vi inte kan få tag på från någon av våra omkring 60 lokala leverantörer (fiskare, jägare, charkuterier, gårdsmejerier, spannmålsodlare, grönsaksodlare etc.) handlar vi i den lokala lilla COOP-butiken, vilket är ett sätt att gynna den lokala ekonomin och lokalsamhället.
Våra anställda är till hundra procent från närområdet, de flesta är ungdomar som under perioder i livet arbetar hos oss.
Vi har utställningar och liveuppträdande med lokala konstnärer och musiker under sommaren i trädgården där vi serverar grillbuffé några kvällar i veckan. Då har vi även gett möjlighet för lokala tillverkare (musterier, mejerier, charkuterier med mera) att presentera sina produkter i små stånd i trädgården.
Vi var med och startade ett microbryggeri i byn 2002.