Café Tant Rut

På Café Tant Rut bakar vi det mesta själva från grunden med bra råvaror, gärna lokalt producerade i den mån det går, och gärna från lokala leverantörer. Vi serverar ekologiskt bryggkaffe och expresso.

Vi försöker också att använda oss av säsongens primörer i våra val när vi lagar lunch. Får vi bröd över gör vi ströbröd eller krutonger av detta, allt för att minska svinn.

Vi håller också på att byta ut plastprodukter mot andra miljövänliga alternativ, och byter även glödlampor mot LED-lampor för att spara energi.

Avfall sorterar vi självklart också. VI gör skillnad på plast, papper, plåt och matavfall, som vi själva kör till tippen vid behov. Alla arbetskläder tvättar vi själva.

Våra gäster uppmanas att inte ta mer servetter än de behöver – många har nämligen en tendens att ta en hel hög och bara använda några stycken, och få får vi ju slänga resten sedan.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer