Kroppefjäll B&B

För oss är hållbarhet, ur flera aspekter, en självklar och viktig del i vår verksamhet. Här berättar vi mer om hur vi tillämpar det i praktiken:

Vi använder oss så långt det är möjligt av hållbara och närproducerade råvaror i vårt matkoncept. Källsortering är en självklarhet för oss, därför är det något vi både tillämpar i vår verksamhet bakom kulisserna men gör det även lätt för våra gäster att återvinna.

För att spara på energi och onödiga resurser har vi inte mellan-städ och byter inte heller handdukar varje dag om det är en gäst som bor flera nätter. Skulle gästen önska detta är det dock givetvis möjligt att boka. För att vidare spara på energin drar vi ner värmen på de rum och lokaler som inte är i belagda. Våra städ- och hygienprodukter är miljömärkta. Detta gäller även andra förpackningar vi använder, exempelvis till frukostpåsen.

När vi inreder nya lokaler/utrymmen inriktar vi oss på att övervägande använda möbler vi redan har och i vissa fall endast restaurera eller måla om dessa istället för att köpa nyproduktion. Ska vi inhandla nya möbler gör vi detta till största delen begagnat. De nya produkter vi handlar in vill vi i största möjliga mån ska vara hållbart producerade.

Vi uppmuntrar också våra gäster till aktiviteter i närheten som både vårdar naturen, samhället och gästen själv. På vårt Bed & Breakfast har vi ett antal tillgänglighetsanpassade rum för att alla ska ha möjlighet att komma och bo hos oss.

På Kroppefjäll B&B är alla människors rätt och lika värde en viktig del av vår värdegrund. Vi välkomnar alla till oss – oavsett vem man är och hur man lever. Därför strävar vi alltid efter att ge ett varmt och respektfullt bemötande, ha en inkluderande kommunikation och att tillgodose människors olika behov. Det kan handla om allt från allergianpassningar till att vi har en regnbågsflagga i entrén. Hos oss vill vi att människor ska kunna vara sig själva – fullt ut.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer