Rolfkärrs Stugby

Med en stugby placerad mitt i naturen och naturreservatet Tösse skärgård känns Hållbarhetsklivet som en självklar del av vår verksamhet. Vi strävar successivt efter att minska vår påverkan på miljön och att har med oss hållbarhetstänket i utvecklingen av vår verksamhet.

Vi tror på samarbete mellan lokala verksamheter, att dra nytta av varandras styrkor och på så sätt utvecklas tillsammans och lyfta varandra. I våra samarbeten söker vi så långt det är möjligt aktörer som verkar lokalt och även de arbetar hållbart med till exempel lokala och säsongsbaserade råvaror, lokal personal och guider.

Närmast i tiden för oss ligger utbyte av en del av uppvärmningen från direktel till luftvärme, delvis värma upp varmvattnet till duscharna med solpaneler. Vi ska använda såpa istället för kemikaliska rengöringsmedel och ha tydligare och enklare källsortering som gör det lättare för våra gäster att vara miljömedvetna. Vi vill minska energibehovet med hjälp av vattenbesparande duschmunstycken och utbyte från glödlampor till LED-lampor. Vi vill även i framtiden kunna erbjuda laddstation för elbilar då vi har sett att en efterfrågan på detta finns.

Rolfskärrs stugby ska vara en öppen plats dit boende i närområdet är välkomna för bad och rekreation.

Vi strävar efter att synas och höras på sociala medier, ha en tydlig och informativ hemsida och att vara lättillgängliga genom onlinebokning både av stugor, båtar och andra aktiviteter.

Vi har förlängt säsongen och har rabatter för de gäster som stannar längre och för de som väljer att besöka oss på lågsäsong. Vi vill utöka vårt utbud med fler fiskebåtar och kajaker för att få en bredare kundgrupp och fånga upp hemestertrenden, få mer ekonomisk hållbarhet och bli en stabilare och mer attraktiv arbetsgivare som under en längre period kan sysselsätta fler.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer