NOVA Mat och Möten

Hållbarhet är en naturlig del i vårt dagliga arbete. Vi vet att hållbarhet är av stor vikt för våra kunder lika väl som det är för oss som är verksamma på NOVA Mat och Möten.

På NOVA tillagas och bakas det dagligen mat, bröd och bakverk. Vi arbetar kontinuerligt med att minimera svinn och har hittat arbetssätt och metoder för att se till att så lite mat som möjligt går till spillo. Till exempel så samarbetar vi med Resq Club, där vi lägger ut portioner som är över efter lunchen till reducerat pris.

För oss är kvaliteten på de råvaror vi använder primär. Vi väljer leverantörer som lever upp till våra krav på kvalitet. Vi köper regelbundet råvaror från lokala producenter som Mowitz kyckling från Marieströms Gård, Koberg Vilt, Fristorps Gård för att nämna några.

I NOVA bageri bakas bröd och bakverk utan tillsatser och med mjöl från Lunneryds Gård och Leverne Kvarn.
Vår verksamhet är medlem i Lokalproducerat i Väst och delaktig i projekt Lokal Meny för att ytterligare hitta nya lokala leverantörer och samarbetspartners.

Vi är verksamma på området Innovatum District, tidigare anrika NOHAB, där ett kluster av verksamheter håller till. Vi ser vikten av att i första hand anlita företagen i vårt närområde likväl som vi ser dessa företag som våra primära kunder.

Vi vill bidra till den sociala hållbarheten, vi samarbetar aktivt med de yrkesinriktade gymnasieprogrammen och ger dem möjlighet att delta i projekt kopplade till deras utbildningar. Vi ser även till att ta emot praktikanter i bred uträckning och har genom detta hittat nya medarbetare till oss på NOVA.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs, och vår målsättning är att vara en trygg arbetsplats. Vi vill skapa en teamkänsla där alla hjälps åt och sprider glädje och ger positiv energi.

Vi ser också vikten och framför allt behovet av mångfald i vår bransch och ser gärna att det avspeglas sig i de som är våra medarbetare, NOVA Stjärnorna.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer