Håveruds Hotell

Håveruds Hotell startade för två år sedan. I samband med renoveringen var vi noga med att restaurera och behålla så mycket som möjligt istället för att köpa in nytt.

Vi står i ständig dialog med Melleruds kommun för att förbättra kommunikationerna till Håverud och det gör vi tillsammans med de andra näringsidkarna runt Upperudshöljen.

För att vi skall kunna ge besökarna en så bra upplevelse som möjligt så har vi ett gott samarbete med övriga affärsidkare i Håverud. Vi har en grupp som arbetar med att göra evenemang tillsammans och som ”brainstormar” för att hela tiden komma fram till nya projekt. Det är viktigt att vi ser oss som samarbetsparters istället för konkurrenter och där arbetar vi utifrån samma grundtanke.

Vi arbetar för att våra gäster skall få upp ögonen för våra fantastiska vandringsleder i området. Därför har vi under våren lagt ut bilder och förslag till paketlösningar med boende och vandring på vår hemsida. VI har även införskaffat kanoter och kajaker avsedda för utflykter på Dalslands Kanal, som går alldeles utanför hotellet. Detta är en början och vi kommer att fortsätta utveckla detta och har startat ett samarbete för att utöka utbudet med paketlösningar tillsammans med fler företag i området.

Vår restaurang är liten och vi är ett fåtal som arbetar. Detta gör att vi sköter alla uppgifterna på hotellet, vilket även innebär matlagning. Vi har förbokning, vilket gör att vi har mindre svinn. Vi odlar våra egna kryddor och försöker att använda oss av lokala producenter i stor utsträckning. All mat görs från grunden. Vi försöker att värna om miljön även i det lilla. Till exempel använder vi oss av glasburkar istället för plastdito.

Vi har nybyggda lägenheter samt en sjöstuga som komplement till hotellet och det hoppas vi skall göra att gästerna lägger längre vistelser hos oss – detta tillsammans med att erbjuda vandringspaket och kanot-/kajakpaket.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer