Olofmånsgårdens Skafferi


Vi skapar matglädje vid foten av Kinnekulle med fokus på lokala råvaror. Vår trädgård är en palett av dofter och smaker som vi kombinerar i härliga rätter.

I vår matstudio bjuder vi in till matevent året runt med fokus på lokala råvaror i säsong. Till oss kommer lokala företag, föreningar, grupper och privatpersoner för att njuta av lokal mat och dryck i vår ombyggda ladugård.

På menyn finns Kinnekullehjort, Ramslök, Vänergös, närodlade grönsaker, ekologisk nötkött och spelt från granngårdarna. Vi erbjuder alltid vegetariska rätter på menyn och tar vatten från egen brunn.

När vi dukar våra bord dekorerar vi med blomster från vår trädgård. Borden är gjorda av ask från gården, och är tillverkade av snickeriet intill oss. Linneservetter, porslin, glas och övriga möbler är second hand. Besöker du vår toalett har vi frottéhanddukar som tvättas och återanvänds istället för engångsprodukter.

Från vårt avlopp går allt till ett minireningsverk och kvävet som samlas blir gödning på åkern och vi använder endast miljömärkta rengöringsmedel.

Kort och gott är vi noga med att ta tillvara på det vi har runt omkring oss för att minska vårt miljöavtryck, för framtida generationer.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer