Vann Spa Hotell Konferens

En av alla de energibesparande åtgärder som vi gjort på vår hotellfastighet Vann är att vi hämtar energi från fjorden. Hotellet ligger precis vid Gullmarsfjorden i Lysekils kommun. Och det vore väl dumt att inte ta vara på den energin som redan finns?

Vi arbetar hela tiden med att minska ned på andelen inköpt energi för att driva anläggningen. I vårt långsiktiga miljötänk drivs vi av att nå maximalt mycket närproducerad energi för att möta och överträffa alla miljökrav. Med hjälp av vattnet från Gullmarsfjorden och nya bergvärmepumpar har vi lyckats energitrimma anläggningen rejält.
För tre år sedan genomförde vi en energianalys och gick igenom systemuppbyggnaden. Resultatet blev nya ventilationsaggregat, nya bergvärmepumpar, nya styr- och reglersystem och beslut om en solcellsanläggning på 1 200 kvadratmeter.

Förra sommaren monterades de sista solpanelerna på hotellets tak. Totalt är det hela 584 paneler som monterats. Sedan anläggningen sattes i drift så har vi sparat cirka 86 600 kg CO2-utsläpp – vilket motsvarar närmare 300 planterade träd.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer