Grundéns Hotell

 På Grundéns Hotell ställer oss bakom Hållbarhetsklivet, och det är fyra grundprinciper vi tar ställning för och arbetar i riktning emot. Här visar vi några exempel vad vi gör för att följa principerna.

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt

För att hålla nere onödiga långa resor med negativ klimatpåverkan vänder vi oss i första hand till människor och företag i närområdet i vår marknadsföring. Även när vi får långväga gäster, arbetar vi för att de ska stanna lite längre i våra omgivningar. Varför inte boka två nätter och kombinera boendet med vandring i området, padelspel eller golf?

Det är också enkelt att åka kollektivt från Uddevalla med buss till oss, busshållplatsen ligger 150m från entrén. Eller färja och buss från Lysekil. Tydligare beskrivning finns vid “kontakt”-fliken.

Vi har även hyrcyklar att erbjuda gästerna, allt för att de ska kunna ställa bilen och uppleva ön utan större klimatavtryck.

I köket på hotellet finns även sopsortering, enkelt för alla att hjälpa till att värna om att så mycket som möjligt sorteras på rätt sätt.

Bra för både boende och besökare

För att hela Skaftö ska leva krävs att vi företagare samverkar och anlitar varandra.
Vi rekommenderar och tipsar om företag på ön och i vår närhet, restaurangbesök, kajakpaddling, guidade promenad turer, affärer och padel. På boendet finns lättillgänglig information om saker att se och göra.

Genom Destination Skaftö samverkar alla företagare på ön tätt för att göra destinationen attraktiv både för oss som bor här och för våra besökare.

Fler besökare när och där det inte är fullt

Marknadsföring och säljarbete riktar vi framförallt mot lågsäsong. Vi vill få fler att se charmen med vår fantastiska närmiljö året runt. Skaftö erbjuder mycket oavsett årstid.

Vi erbjuder även boende med shuttle (minibuss) när Brygghuset i Fiskebäckskil har sina olika whiskyprovningar och musikevent. Allt för att göra locka hit gäster så det får se hur vackert vi har det även på lågsäsongen.

Fler jobb och jobb som går att leva på

Genom att arbeta för att fylla hotellet under alla årstider så skapar vi jobb året runt, och säsongen förlängs. Vår förhoppning, för basen av vår personalstyrka, är att de inom några år har möjlighet att arbeta året runt med fasta tjänster. På högsäsong kompletterar vi med extra personal. Vi samarbetar även under lågsäsong med både Slipens Hotell och Skaftö Golfhotell när det gäller städpersonal.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer