Wine Mechanics

Wine Mechanics ligger i Slakthusområdet i Gamlestaden Göteborg. Vår verksamhet öppnade för två år sedan och är främst ett vinerie men vi har även i samma byggnad en restaurang med matsal och bardel med 150 sittplatser. Vineriet och vårt tastingloft utnyttjar vi som mötesrum där vi har allt ifrån konferenser, vinprovningar och som eventlokaler.

Eftersom vi ligger lite utanför själva stan, så måste vi bygga ett koncept, som gör att kunden stannar kvar lite längre. Människor som ska äta lunch eller middag kommer ofta till oss via spårvagn eller pendeln från stan. Är det större sällskap som konferens eller annat så kommer de ofta i buss tillsammans på morgonen och stannar till eftermiddag/kväll. Då får de förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag med efterföljande vinprovning som aktivitet.

Vi brinner för att arbeta lokalt (social hållbarhet och vill hålla området igång) med våra grannar i Gamlestaden och lyfta området. Planerna är att slakthusområdet ska utvecklas med flera organisationer, restauranger runt oss som gör att folk stannar ännu längre. Vi köper vårt kaffe från närproducerade Kafferäven i Gamlestaden. Kaffet rostas i Gamlestaden och levereras på cykel till oss.

Vi är på gång med fler samarbeten med närområdet.

Vi köper våra grönsaker från bondens skafferi och får då också grönsaker säsongsbetonat.

Arbetskläderna har vi köpt in från ett Göteborgsbolag som heter Göteborgs Manufaktur som har sin butik i Linnestaden. De arbetar bara med ekologisk bomull.

Vi har kranvatten som vi renar till gästerna istället för buteljerat vatten som då skulle behövas fraktas till oss.

Vi arbetar bara med lokala ölproducenter.

Vi tillverkar vårt vin själva. VI köper druvor från länder som Italien, Frankrike, Ungern, Tyskland. Druvorna fraktas till oss i kylda lastbilar. När druvorna kommer fram till oss så pressar vi druvorna på plats och gör hela processen på plats i Gamlestaden. Det är mindre miljöpåverkan att frakta druvor till Sverige än att frakta fulla flaskor med färdigt vin. Slipper transporter med tunga flaskor.

Vi arbetar med KeyKeg-förpackningar till både öl och vin. Vi gör burkvin i aluminium som är 100 % återvinningsbara.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer