Slipens Hotell

Slipens Hotell försöker att ha säsongsbaserat aktiviteter över hela året – det kan vara alltifrån hummer- och kräftfiske till golf och kajakpaddling. För dessa ändamål samarbetar vi med olika aktörer, vilket bidrar till at intäkterna stannar lokalt.

När det är som allra minst besökare, till exempel under februari, har vi tillsammans med Restaurang Brygghuset startat musikkvällar med kända artister. Artisten får spendera en hel helg på Skaftö och får tillsammans med oss uppleva såväl ön som Lysekil och vår omliggande skärgård. Till exempel tar vi med dem på hummer- eller ostronfiske, och på kvällen dukar vi upp allt det goda vårt kustskafferi har att erbjuda – givetvis i nära samarbete med de lokala fiskarna.

När det är lågsäsong för konferenser lockar vi bland annat med hummerfiske och julbord. Vi är även med i Turistrådet Västsveriges kampanj ”Konferens Bohuslän”, som syftar till att locka konferensgäster utanför säsong.

På vår frukost använder vi mindre tallrikar och lägger fram mindre på buffén och fyller på efterhand – allt för att minska ner på matsvinnet.

Våra gäster erbjuds att låna cyklar utan extra kostnad för att kunna uppleva miljön på ett hållbart sätt. De får även en karta där vi gärna tipsar om ställen de bör uppleva när de ändå är på plats.

Framöver är planen att bygga fler hotellrum, framför allt för att kunna ta emot större sällskap, vilket är mer gynnsamt och bidrar till fler jobb.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer