Villa Bro

Villa Bro är ett litet hotell med restaurang i Brodalen, Lysekils kommun. Vår filosofi är att skapa glädje, nyfikenhet och inspiration till en mer hållbar livsstil. Det ska kännas okomplicerat och trevligt att vara hos oss. Vi arbetar tätt tillsammans med flera lokala företag och människor i bygden, både när det gäller lokala råvaror och guider. Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet, allt ifrån den mat och dryck vi serverar till inom- och utomhusmiljö. Vår ambition är att sätta fokus på Bohuslän, och framför allt Brodalen, som ett fantastiskt område för friluftsliv året runt.

Vi använder oss av mycket återbruk och återvinning. Nedanför följer några exempel.

Recycle shop

Mycket av det vi använder som gör det roligt att vara i naturen går att återanvända, så som utrustning, kläder och skor. Vi tar emot kvalitetsprodukter inom träning och friluftsliv och säljer dessa i vår recycle shop. 80% av intäkterna går tillbaka till säljaren och resterande del används till föredrag, workshops och events med målet att skapa mer hållbar konsumtion.

Inredning & Porslin

Det mesta av våra möbler och inredningsdetaljer är återbruk. Vissa används som de är medan andra har genomgått en redesign.

Mat serveras på Rörstrands tallrikar Elisabeth och Annika från 1970-talet. Båda är formgivna av Marianne Westman.

Återvinning

Vi återvinner det mesta som batterier, glas, metall, papp och plast. Vi sparar energi genom att värma upp huset med en luft/vatten värmeväxlare. Våran el levereras av Leva och är skapad av vindkraft.

Kulturstig

Vi har skapat en kulturstig med en karta över sevärdheter som finns inom gångavstånd – alltifrån att gå upp på ett berg till att besöka den lokala kyrkan eller hembygdsmuseet. Olika upplevelser men med en sak gemensamt: Det går åt noll koldioxidutsläpp att följa denna stig.

Coworking

Vi arbetar för att utveckla Bro Coworking under 2021 – en kreativ mötesplats där vi tillsammans skapar förutsättningar för att inspirera och stötta varandra. En ekonomisk förening har startats som bygger på en affärsmodell med stort lokalt engagemang. Vi delar på resurser, minskar resandet och bidrar till en hållbar livsstil med välbefinnande och balans mellan arbete och fritid som centralt. På mötesplatsen ska erbjudas skrivbordsplatser, samlingslokal, konferensplatser och friskvård. För att stimulera företagande och i en förlängning samhällsutveckling planerar vi att arrangera olika former av event som företagsfrukostar, workshops och utställningar.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer