Tapasbaren

Tapasbaren arbetar nästan helt uteslutande med lokalproducerade råvaror. Vi är ytterst noggranna med att vi kan stå för våra produkter. Genom att arbeta på detta sätt bidrar vi till ökad biologisk mångfald, att jordar och natur inte utarmas, att djuren mår bra och behandlas på rätt sätt samt att vi i största möjliga mån använder oss av KRAV-märkta och ekologiska produkter. Tapasbaren var tidiga med detta arbete, och försöker alltid att förmedla vikten av detta tänk till våra gäster. Vi tycker att det ger rätten på tallriken framför dem en helt annan betydelse. Får de veta historien bakom råvarorna (vem som har plockat grönsakerna, var korna har betat och hur böndernas filosofi kring jordbruk och djuruppfödning ser ut) får de en helt annan matupplevelse. Genom att ta gästen närmare råvaran och våra leverantörers sätt att se på mat så hoppas vi att intresset för att vilja handla ekologiska och bra råvaror kan väckas.

Även om vi är verksamma i storstaden Göteborg så är de som finns i närområdet väldigt viktiga för vår restaurang. Vi försöker därför att göra så många som möjligt av våra inköp i närheten. Papper köps från den lokala bokhandeln, brödet kommer från bageriet bredvid, dekorationer från antikhandeln 100 meter bort etc.

Vi arbetar också för att ha en god relation till de boende kring restaurangen – detta innefattar alltifrån hur utsidan ser ut till att tänka på att hålla lagom volym och inte ha leveranser som stör alltför mycket. Skulle det dyka upp några synpunkter tar vi genast till oss dessa i syfte att bygga långsiktiga och hållbara relationer. Som besökare vill vi att man ska få något extra när man kommer till Tapasbaren – det ska vara en upplevelse och ett personligt möte där individen känner sig sedd och har en känsla av att hen fick något med sig ut från restaurangen. Exempel på vad en gäst kan ta med sig efter ett besök hos oss är att de har fått en ny insikt i att mat smakar bättre om jord och djur mår bra eller hur mycket passion det ligger bakom det arbete som en ostproducent gör för att få fram den perfekta osten där man tar med sina kor på 1300 meter höjd i alperna för att hitta det bästa gräset.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer