Erikson Cottage

Erikson Cottage i Ljungsarp erbjuder övernattning, ekologiskt fika, aktiviteter och olika evenemang. Våra bakverk görs endast på ekologiska kulturspannmål (mjöl) från gårdar i Västra Götaland. När det gäller övriga produkter som kött och grönsaker köper vi in allting från lokala gårdar och producenter inom 30 minuters avstånd. Gården har även egen biodling där vi både använder och säljer honung. Erikson Cottages intäkter stannar verkligen till 100 procent i det lokala närområdet.

På energisidan köper vi endast grön el, har installerat bergvärme och luft-/vattenpumpar. Här finns också en egen brunn med hög vattenkvalitet, och under 2020 installeras även solceller på anläggningen.  

Våra events (yoga, vandring, konstnärshelger) är valda för att ha minimal påverkan på miljön, och eftersom vi är lokaliserade på landsbygden kan vi själva bestämma balans mellan boende och besökare

Ett roligt exempel på återbruk är att vi i vårt nya bageri/restaurang har använd det gamla ladugårdsgolvet och satt upp detta som vägg.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer