Seläter Camping

Vi på Seläter Camping i Strömstad har under våren 2020 installerat solceller på taken. Vi tar också betalat för dusch för att undvika onödigt vattenslöseri. Utöver detta byts också handfatsblandare successivt ut till rörelsestyrda dito, av hygienmässiga och vattenbesparande skäl. Vi har också byt ut all belysning till LED-lampor, och på vissa ställen också satt in rörelsestyrd belysning. På samma tema har vi också byt ut torkpappret från de gamla traditionella rullarna till ark för att spara papper.

Ute på campingområdet har vi satt upp sopsorteringsstationer där gästerna kan sortera papp, metall, plast och glas. Vi har också ett samarbete med Pantamera, där vi skänker pengarna till lokala ungdomsföreningar och får mer metall i återvinning. Vår städpersonal kör elbilar på området, och ambitionen är att så småningom byta ut ännu fler fordon till eldrivna alternativ. Näst ut är vaktmästarens bil. Vid vår reception har fyra laddstationer för elbilar installerats.

I restaurangen är alla plastsugrör utbytta mot pappersvarianter istället. Kaffet som serveras är fairtrade och rättvisemärkt. Utöver sortimentet i butiken är planen att det på sikt ska finnas mer ekologiska alternativ. För att minska matsvinn använder vi varor från butiken som har kort hållbarhet. Till exempel gör vi krutonger på överblivet bröd och använder ägg med kort hållbarhet till våffelsmet etc.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer