Kosterhavets Ekobod

Kosterhavets Ekobod är Sveriges västligaste restaurang och kulturscen. Vårt koncept bygger på hållbarhet med lokala råvaror och en kulturscen med bland annat trädgårdskonserter, vernissage och beach yoga. 2019 belönades vi med Strömstad kommuns miljöpris.

Vi har en rad olika initiativ kring hållbarhet, bland annat strandstädarkaffe. Plockar man ihop en påse skräp på Kosters stränder och lämnar in den till oss får man en gratis kaffe eller dricka som tack för sin miljöinsats.

Vi drar också vårt strå till stacken när det gäller minskade utsläpp. Detta gör vi genom att sköta alla våra transporter på ön med lastcykel och trailer.

Flera gånger om året arrangerar vi också strandstädningar. Då brukar vi få ihop mellan 20 och 30 personer vid varje tillfälle. Vid den senaste strandstädningen var Kosterhavets nationalpark medarrangör.

Kundtoaletterna är en typ av doftfri torrtoalett från Clivus Multrum. Dessa minskar vår vattenförbrukning avsevärt, vilket är extra viktigt på en ö som Koster. Själva husen är återbruk – de användes tidigare av Reservatet Camping på Nordkoster.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer