Gustafsbergs Badhotell & Vandrarhem

Gustafsbergs Badhotell & Vandrarhem har avgett STFs hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften. Vidare är vi engagerade i samhället och integrerar med bland andra Destination Uddevalla, som har satt upp informationsskyltar om platsens historia, och som rustar upp naturstigar på området. Vi samverkar också med Bohusläns Museum kring guidade kulturrundor, med Upplevelsebolaget när det gäller kajakturer och klätterväggar, och med café och restaurang här i området. Alldeles intill oss finns Landbadet, som är kommunens utomhuspooler.

Vi har sopsortering och har fasat ut onödiga kemikalier i städrengöringen till mer naturliga såsom såpa och Svanenmärkta produkter. Vi använder oss av bergvärme i delar av anläggningen, i övriga delar är det miljöel som gäller. Vi har två elladdare för bilar på området.

Vi erbjuder ungdomar/studenter från trakten sommarjobb och samma personalstyrka återkommer säsong efter säsong. De brukar cykla till jobbet då det bor nära (klimatsmart samt friskvård). Vi försöker förlänga säsongen och om möjligt erbjuda dem helgjobb året runt. Istället för att ta in städfirmor, som gjorts tidigare, har vi tagit in ungdomarna extra vår och höst för storstädning.

Vi arbetar mycket med att få gästerna att stanna längre hos oss genom att tipsa om de goda middags/fika/frukost-möjligheterna vi har här på området i vacker miljö vid vattnet. Vi tipsar även om fritidsaktiviteter; strandpromenaden som ligger i anslutning till vår anläggning samt vår nya fina vandringsslinga ”Jorden runt” som blivit mycket populär. Vi erbjuder bastubad och badvikar finns runt knuten. Kommunen driver även utomhuspooler två minuters promenad från oss.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer