Brewers Beer Bar

Brewers Beer Bar är en pizzarestaurang och bar som finns på två platser i centrala Göteborg (Magasinsgatan och Tredje Långgatan). Vi använder så miljövänliga städprodukter som möjligt och källsorterar allt vi kan i våra soprum (allt utom ljuskällor, som vi lämnar tillbaka hos de vi köper lampor av). Dessutom har vi ersatt våra takeaway-emballage som tidigare varit i plast till nedladdningsbar och skonsam papp eller bambu. Våra sugrör är också ersatta från plast till svensk, torkad vass – något som är både gynnsamt för miljön och mer estetiskt tilltalande för kunden. Sugröret blir en del av pyntet i en drink eller en läsk.

Våra ekologiska servetter är 100 procent biologiskt nedbrytbara och kastas direkt tillsammans med matavfallet. Allt mjöl i pizzor, sallader och desserter svenskt och ekologiskt, liksom vårt kaffe och te, som kommer från en lokal importör. Vinlistan är till 80 procent ekologisk. Vår mat är till stor del vegetarisk och vegansk, vilket har en positiv effekt på miljön globalt.

När det gäller öl använder vi oss till 85 procent av lokalproducerat, och vi köper också närproducerat när det kommer till läsk, mineralvatten, juice, snacks och alkohol. Till exempel köper vi 1,5 ton lageröl på fat varje månad, direkt från Dugges i Landvetter. Utöver detta köper vi också öl från ytterligare 20 lokala bryggerier.

Överlag försöker vi att arbeta så mycket som möjligt ned små och lokala företag och producenter om möjligt. Gärna med många olika snarare än få utvalda.

I samband med takeway använder vi oss av Foodora för utkörning, vilket innebär att all takeway från oss levereras med cykelbud.

Den pant vi samlar på oss sparar vi och ger till behövande på gatan. På så sätt vet vi att det blir pantat och kommer någon som behöver pengarna till gagn.

Vi arbetar också med personalen i fokus, och strävar efter att vara en attraktiv och trygg arbetsplats i syfte att skapa utrymme för personlig utveckling.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer