Mellomgårdens Café & Gårdsbutik

Att värna om miljön är en bra affär på lång sikt – inte bara för naturen. Så vi på Mellomgården anstränger oss gärna lite extra för en hållbar framtid.

Så långt det över huvud taget är möjligt använder vi oss av lokalproducerade råvaror, allt från grönsaker och frukter till mjölk och grädde. Vår ost kommer från välkända Sivans i Stora Levene, ölen och äppelmusten från bryggerier i Falköping och Mariestad, laxen från Vänern, vildsvinsköttet från de skaraborgska skogarna – och så vidare. Bovetemjölet som är huvudingrediensen i våra galetter kommer från Värmland, där Sveriges enda bovetekvarn är belägen – och det är inte heller särskilt långt bort.

Finns det organiska eller KRAV-märkta produkter väljer vi dem i första hand. Och självklart är vårt kaffe och våra teer Fairtrademärkta!

Att jobba på det här sättet minimerar koldioxidavtrycket, samtidigt som de korta transporterna ger oss färska råvaror av högsta kvalitet.

I vårt hållbarhetstänk ligger också att minimera svinnet när vi planerar våra menyer. Och när det gäller energi är vi helt och hållet självförsörjande med förnybar el för hela gården, tack vare solpaneler på ladutaket. På parkeringen finns en laddstolpe för elbilar – laddningen bjuder vi på när cafét är öppet!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer