Algblomman AB

Med olika måltids- och naturupplevelser vill jag inspirera till nya långsiktiga val för friskare hav genom att låta mina gäster få uppleva dem. Att med alla sinnen få uppleva tången och strandens örter, samt det vi kallar för framtidens blå mat hoppas jag skall kunna bidra till en anknytning och förståelse för havet och dess invånare som gör att vi vill ta hand om våra hav bättre.

Låt mig få visa hur du plockar tång på sätt som inte stör eller förstör ekosystemen, lär dig att laga mat på hållbara val från havet som tång, musslor, ostron, sillfärs och sjöpung eller njut av en färdig måltidsupplevelse på en vacker plats. Algblommans aktiviteter går lätt att anpassa efter dina/era önskemål och i utbudet finns spännande upplevelser som passar för alla åldrar, privatpersoner, grupper och företag.

Måltiderna tillagas så långt som absolut möjligt med säsongens hållbara råvaror och en nära relation med lokala matproducenter och mathantverkare genomsyrar allt Algblomman gör.

Aktiviteterna planeras och utförs alltid på havets villkor, i nära samarbete med lokala aktörer med högt ställda hållbarhetsmål avseende exempelvis transporter, lokaler och boenden. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en levande skärgård, alla årstider.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer