Kajaktiv Tjörn

Vår arbetsplats på Kajaktiv Tjörn är på havet och mellan kobbar och skär i Bohusläns skärgård. Om vi inte har ett kustlandskap som inbjuder till upplevelse och känsla av orörd vildmark, ja då har vi ingen arbetsplats längre. Det är detta budskap vi säljer in till våra gäster här i Bohuslän. 

Kajaken lämnar väldigt lite avtryck i naturen, släpper inte ut några avgaser och har ingen bottenfärg. Den glider bara tyst fram genom sund och öar. Våra kajaker återvinns efter i genomsnitt 20 till 25 år.

Vi arbetar med att aktivt delta när det anordnas städning av våra öar, och vi uppmuntrar våra gäster att ta med sig skräp som flutit iland på öar och i vikar längs kusten när de är ute på sina turer.

Det finns en återvinningsstation centralt placerad på vår anläggning. Där slänger gästerna de sopor de har med sig tillbaka efter dagens kajaktur.

Har vi gäster från andra länder uppmuntras de att åka till oss med kollektiva transportmedel. Då kan de nämligen kliva av med bussen som stannar precis utanför centret.

När det gäller mat och dryck arbetar vi med lokala leveranser från Lottas Bak & Form, som enbart arbetar kravmärkt och närodlat.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer