Stora Hotellet Fjällbacka

Stora Hotellet odlar så mycket som möjligt av våra grönsaker på Klevs gård som ligger mellan Smögen och Fjällbacka, där våra kockar åker ut och kollar och plockar visa av våra grönsaker. Sen försöker vi handla av företag som ligger nära så att inte något måste transporteras onödigt långt.  Vi handlar alla våra kräftor av lokala fiskare i Fjällbacka så att vi vet att allt kommer från båten och direkt upp till oss.

Vi blev väldigt glada när vi hittade ett företag i Fjällbacka som gör rengöringsprodukter som är miljömärkta och att det är på vägen till jobbet, så att ingen onödig transport behövs för att transportera detta. Vi byter inte handdukar eller bäddar om sängen med nya lakan om inte gästen ber om detta när de sover mer än 3 nätter, detta för att minska tvätt och transporten.

För att göra vår verksamhet bra för både boende och besökare jobbar vi blanda annat med ett lokalt tvätteri som är både ISO 9001- och 14001- samt Svanenmärkt för att säkerställa att det inte finns några onödiga kemikalier i produkterna som kommer till oss.

När vi städar så jobbar vi med Svanen eller Bra miljövalsmärkning för vår personals bästa, så att det inte ska finnas skadliga medel som de eller våra gäster kan utsättas för. I denna speciella tid så har vi tyvärr behövt ställa ut en massa handsprit, men då vi har ett lokalt företag som producerat detta så har de tagit fram en som är återfuktande och lite mildare mot händerna, men ändå håller den rekommendationer som finns angående handsprit.

För att locka besökare när och där det inte är fullt jobbar vi mycket med prissättning. Vi erbjuder lägre priser måndag-torsdag för att locka hit fler gäster dessa dagar. På så sätt kan vi erbjuda lite andra aktiviteter till gästerna då, som vi inte kan göra när hotellet är fullbelagt fredag till söndag.

Vår målsättning är att ha öppet året runt för att kunna locka hit gäster även utanför högsäsong och även kunna skapa fler heltidstjänster. Då vi är ett litet hotell så är vår styrka att vi alla hjälps åt med allt, att vi blir som en familj, och tror detta är extra viktigt, då det är en del yngre människor.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer