Nordiska Folkhögskolan

Eftersom Nordiska Folkhögskolan i Kungälv har ett stort fastighetsbestånd med såväl större som mindre fastigheter har vi utifrån långsiktig planering sett över vår elförbrukning och installerat LED-belysning och använder oss av timer/rörelsedetektorer på flera ställen.

Vi använder oss av fjärrvärme och har bytt ut flera av våra ventilationsaggregat i flera lokaler. Och vi drar ner på energin när det är mindre aktiviteter. 

Vårt städ och kök använder endast miljömärkta produkter och försöker utesluta kemikalier så långt det är möjligt.

Vi källsorterar och komposterar matavfall, undviker engångsartiklar i plastmaterial och har en bra avfallshantering.

Vi tipsar och uppmuntrar våra konferens-  och B&B-gäster att det finns god kollektivtrafik till oss från Göteborg. Tipsar även gäster som kommer med bil att vi har fri parkering och att det är smidigare att använda sig av kollektivtrafiken in till stan eller ut till Marstrand när de väl skall bo här och besöka närområdet under sin vistelse.

Vi använder oss av mer digitala möten vilket gör att det blir mindre miljöpåverkan och färre transporter. 

Vi hyr även ut cyklar under sommarsäsongen.

Vår restaurang serverar vegetariska alternativ vid varje måltid och varje dag i veckan. I största möjliga mån serveras ekologiska och fairtrade märkta produkter och vi har en lokal producent som levererar frukt och grönt. Allt bröd bakas här.

Överbliven mat säljs till elever och personal och vi har tappkran med mineralvatten istället för buteljer. Eftersom vi är belägna i ett fantastiskt grönområde informerar vi om alla fina möjligheter som finns att nyttja naturen runt omkring med vackra promenadstigar, vandringsleder (Bohusleden) och utegym

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer