Korvhantverk Fatabur
Korvhantverk har drivit KRAV-märkt ekologiskt charkuteri i Stockholm i 10 år, och håller nu på att flytta vår verksamhet, samt addera gårdsbutik och servering, till Kåröd, vid Stillingsön på Orusts östra sida.
Vi är redan ett av Sveriges få ekologiska charkuterier, och verksamheten på Kåröd kommer att producera ekologiska och/eller närproducerade produkter på djur som fått böka & beta fritt.
I själva serveringen kommer vi att göra surdegspizzor och mackor etc på närproducerat ekologiskt mjöl, med råvaror främst från den egna köksträdgården och våra egna charkuterier.
Inte en Coca Cola kommer över tröskeln hos oss – vi kommer att servera naturviner endast, närproducerad öl och ekologisk läsk.
Vi kommer att ha verksamhet i lokalerna året om, även om vi kanske inte har öppet alla årets dagar.
Vi bringar 2 helårsarbetande skattebetalare till kommunen, och ett gäng sommarjobbare.