Ekelund Linneväveri

Ekelund Linneväveri är sannolikt Sveriges äldsta väveri. Genom revolutioner och industriförändringar har vi anpassat oss, överlevt och blomstrat, vilket skapat en historia som speglar flera lager av världshistorien.

På Ekelund värdesätter vi ansvarsfull produktion och har valt att behålla våra rötter djupt förankrade i svensk jord med 100 % av produktionen i Sverige. Vår tillverkning bygger på ett hållbarhetstänk, där vi endast använder naturfiber som 100 % ekologiskt lin och bomull. För att säkerställa kvalitet och ansvarsfull tillverkning är vi också GOTS-certifierade. Varje produkt bär därför en ekologisk märkning som symboliserar ansvar, omsorg och äkta hantverk. Genom att ha full kontroll över hela produktionskedjan, kan vi ständigt finjustera vår tillverkning för att matcha efterfrågan och stå fri från överproduktion.

Vår produktion är belägen i Horred, mellan Borås och Varberg. Intill väveriet har vi en butik där du hittar ett stort sortiment av våra aktuella textilkollektioner, fabriksförsäljning av utgående produkter, museum och ett café.

Är du nyfiken på hur våra textilier skapas är du välkommen på en gratis visning i vårt väveri!

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer