Unda camping & resort

Vi på Unda camping & resort arbetar regelbundet för en bättre miljö.

Unda camping & resort ligger i ett naturreservat och vi plockar regelbundet skräp på anläggningen. Vid flera tillfällen under sommarsäsongen samarbetar vi med de lokala idrottsföreningarna genom att de hjälper oss med att hålla rent skog, strand och campingområde med arrangerade städdagar. Vi sponsrar också dessa idrottsföreningar och deltar under flera matchtillfällen och bidrar med vinster i tävlingar.

Vi samarbetar gärna med andra anläggningar inom campingbranschen, både i närområdet men också längre bort i vårt avlånga land, där vi tillsammans utvecklar våra företag och för att dela idéer samt för att möta kundens önskemål och behov. Administrativt sker fakturering via e-post och onlinebokning för att minska arbetsbelastning.

På området har vi en större återvinningsstation för plats, papp, batteri, metall och hushållsavfall. Här finns också en av områdets pantstationer, och den pant som samlas in skänks till välgörande ändamål, Barncancerfonden. På flera platser på områden finns även mindre sopstationer så att våra gäster har det lättillgängligt för att hjälpa oss att hålla rent på området. I restaurangen samlar vi in allt fett i en tank och skickar det till Svensk fettåtervinning.

I restaurangen, affären, receptionen och i vår glasskiosk arbetar vi för att nå en så bra synergieffekt som möjligt för att minska på svinnet. Vi har ett genomtänkt koncept som gör att våra olika rätter kopplas samman genom att tillhöra varandra ingrediensmässigt. I vår butik och restaurang har vi närproducerade produkter som vi packar om eller tillagar till andra måltider som take-away-sallader, baguetter eller utifrån kundens önskemål och behov.

För oss är det självklart att jobba hållbart eftersom det är en förutsättning för att en dag kunna lämna vidare till nästa generation.

Vi arbetar för att vår camping ska ha allt det som våra gäster ”villhöver”. Ur ett miljöperspektiv hoppas vi att detta leder till att våra gäster spenderar längre perioder hos oss, istället för ute på vägarna. Det går också att komma till vår camping och badstränder med kollektivtrafik och via sjövägen med Skärgårdsbåtarna.
Hos oss finns även möjlighet att hyra cyklar för dagsutflykter, men också längre perioder.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer