BriQ Hotell

Att arbeta med hållbarhet idag är en självklarthet. BriQ Hotell vill hela tiden förbättra vårt arbete och hitta nya vägar för att bli ännu mera hållbara.

I restaurangen arbetar vi med svenska och gärna lokala råvaror. Vi har alltid med ett vegetariskt alternativ i våra menyer och uppmuntrar gästerna att vid våra bufféer gå flera gånger och ta mindre portioner. Tallrikarna vid bufféerna är mindre. Vi vägrar miljövänligt engångsmaterial och använder oss av ekologiskt fairtradekaffe och -te.

Inom houskeeping väljer vi miljömärkta städmedel, ber gästerna att hänga upp handdukarna för att återvändas om de bor hos oss flera nätter. Vi har också valt en leverantör för sänglinne som håller våra ställda miljökrav när det gäller tvätt och transport. Dessutom sorterar vi avfall samt erbjuder schampo, tvål och toalettpapper med miljömärkning.

Våra konferensgäster erbjuds Svanenmärkta block och pennor samt vatten direkt från kranen. Vi är också noga med att släcka belysning där vi inte har automatisk avstängning samt sorterar glas, papper och matlagningssopor samt plast, kartong, aluminium, batterier och glödlampor.  

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer