Hotell & Restaurang Solliden AB

Hotell & Restaurang Solliden är ett familjeägt hotell med 18 rum. Vi brinner för matlagning av vilt och råvaror som finns i vårt närområde, och serverar dagens lunch varje vardag. Varje år dukar vi upp julbord med inspiration från Bohuslän. Solliden är också anslutna till appen Karma, där vi säljer nästan all överbliven mat.

Vi källsorterar på hela vår anläggning.

Vi informerar våra gäster och uppmanar dom att tänka till om de kan använda handdukarna mer än en gång för att minska tvätt och därmed spara på miljön.

Vi jobbar i största möjliga mån för att minska vårt matsvinn. Lunchen tillagas efter gästens beställning (kött, fisk eller vegetariskt), vilket innebär att vi inte står med överbliven tillagad mat samt att gästen alltid för nylagad mat. Vi arbetar med fasta menyer vilket gör att vi också på så sätt har lättare att kontrollera vårt matsvinn.

Vi anpassar lunchmenyn samt salladsbuffén utefter säsong på råvaror. Detta dels för att kunna handla mer lokalt men också för att hålla ner kostnaderna.

På cateringsidan så undviker vi i möjlig mån att använda oss av plast, och levererar i stället i flergångs porslin, som gästen återlämnar till oss.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer