Västkustgruppen

Att bedriva verksamhet längst ut på en ö som dessutom är bilfri gör att vi måste tänka hållbart. Vi är beroende av goda samarbeten och smarta lösningar. Både på Tjörns Havspensionat och på Åstols Rökeri handlar vi tjänster och råvaror från lokala aktörer och alla våra leverantörer är miljömärkta.

Vi rekommenderar friluftsaktiviteter i vårt närområde som vandringsleder, badplatser och utsiktsplatser och hyr ut cyklar till gästerna. I verksamheten finns både en ellådcykel och en ellastmoped som underlättar transporter av varor.

Vi uppmuntrar våra gäster att resa med den kollektiva färjetrafiken när de ska ut i vår vackra skärgård och istället för att konkurrera ut den lokala turistnäringen så upprättar vi goda samarbeten där gäster slussas vidare till olika aktiviteter.

Under högsäsong kan våra lägenheter endast bokas för minst fyra, dagar vilket naturligt leder till längre vistelser. Förutbestämda in- och utcheckningsdagar bidrar till lättplanerade arbetsveckor med jämn belastning för personalen som arbetar. I vår verksamhet finns även ett traineeprogram där vi under längre perioder hjälper till med arbetsplatsträning för nyanlända.

Återbruk av inredning samt inköp av perenna växter skapar en gemytlig och levande miljö, som exempel är hela vår matsal ”Iseriet” inrett med möbler från husen på Åstol. De saker vi inte längre behöver skänker vi vidare.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer