Borås Kongress

Hållbarhet är en viktig fråga i dagens samhälle. På Borås Kongress strävar vi efter att göra vårt ekologiska fotavtryck så omärkbart som möjligt. Vi använder bara kravmärkta ägg, all mjölk och grädde är ekologisk, fisk och skaldjur är MSC-märkt och finns inte på några rödlistor. Kaffe, te och socker är krav- och fair trade-märkt.

Det engångsmaterial vi använder är noga utvalt för att göra så lite påverkan som möjligt. Kaffemuggarna innehåller en minimal andel plast (3%). Vattenglasen är gjorda av PLA-plast, det vill säga att de är framställda av stärkelse från majs eller socker, vilket gör dem biologiskt nedbrytbara. Alla våra servetter är komposterbara och färgade med giftfria färger.

Allt kem vi använder, diskmedel, torkmedel etc är märkt med den nordiska miljömärkningen Svanen.

Vi köper inte något buteljerat vatten som forslats på bilar, utan vi serverar filtrerat, kylt, stilla eller kolsyrat kranvatten från Sjöbo vattenverk i samarbete med Borås Energi & Miljö.

Fastighetsägaren Eolus 6 AB har certifierat byggnaden som Green Building, ett EU-initiativ för att effektivisera energiförbrukningen i fastigheter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer