Marstrands Havshotell

Marstrands Havshotell är ett Svanen-märkt hotell. Hela hotellet har LED-belysning och alla rummen är klimatstyrda och har individuellt reglerbar ventilation, kyla och värme. Detta system styrs automatiskt så det är bara igång när rummet är incheckat. När gästen checkar ut går systemet ner i sparläge för att spara energi. I alla offentliga lokaler är det närvarostyrd ventilation, när ingen vistas i lokalerna går systemet ner i sparläge.

När det gäller SPA-avdelningen så har vi satsat på ett avancerat styrsystem som återvinner värmen i det cirkulerande varmvattnet i våra pooler, värmen samlas i ackumulatortankar som sedan används till hotellets uppvärmning. Alla toaletter och kranar är anpassade för att förbruka minimalt med vatten.

Allt på hotellet källsorteras, papperskorgarna som finns på hotellrum och konferensrum sorteras och indelas i hård-/mjukplast, papper, kartong, tidningar, metall och glas. Vi arbetar också för att reducera så mycket plast som möjligt. I restaurangen används sugrör i rostfritt stål, vatten serveras i glasflaskor med gummikork, snacks serveras i glasburkar. Alla rengöringsmedel som används följer Svanen-certifiering.

När det kommer till förpackningar och transporter har vi valt att arbeta med tex juicedispensrar vilket minskar antalet förpackningar. Vi väljer att ha ett stort utbud av fatöl för att minska på glasflaskor och vid inköp av produkter beställer vi större mängder för att minska transporterna ut till oss. Vill gästen ha med sig take-away kommer det i förpackningar gjorda av miljövänligt papper.

På våra bufféer har vi minskat storleken på tallrikarna så att gästen hellre får gå fler gånger än att ta åt sig för mycket. Vi är anslutna till appen Karma. Våra kaffemaskiner brygger en kopp i taget, på så vis blir det mindre svinn och personalen slipper tunga lyft.

När det gäller val av råvaror så är våra mejerivaror ekologiska och vårt kaffe är både ekologiskt och fairtrade. Så långt det är möjligt använder vi MSC-märkt fisk och vi jobbar kontinuerligt med att använda svenska, lokalproducerade råvaror. Till exempel är en av våra leverantörer Lillegården i Varberg.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer