VRÅ

Med ett stort fokus på hållbarhet har VRÅ alltid varit en restaurang som legat i framkant. Vår operativa chef, kocken Sofia B Olsson har alltid en ambition att höja ribban ytterligare och göra restaurangen hållbar i alla led, från närproducerade råvaror till en hållbar miljö för såväl gäster som medarbetare. På menyn är det säsongen som står i fokus och avgör vad som serveras. Ingredienserna är närproducerade, där inspiration och tillagningsmetoder kommer från Japan.

Vi vill bevisa att det går att driva en restaurang där gäster, personal och miljön är välmående, och där vi väljer att följa naturen istället för att tämja den. Säsongen får avgöra vad som kommer in genom köksingången och vad som serveras på kvällen.

På VRÅ är hållbarhet, med fokus på spårbarhet, en avgörande ingrediens. Fisk och skaldjur som serveras kommer från säkra, vilda bestånd på västkusten. Grönsakerna kommer från hotellets egen takodling och från ekologiska lantbruk i Västergötland. Köttet köps av uppfödare som låter djuren leva så naturligt som möjligt.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer