Fru Gran B&B

Miljö- och klimatfrågor är viktiga för oss och vi arbetar aktivt för att minimera verksamhetens miljöpåverkan:

Gästhuset är ombyggt med hjälp av en ekosnickare för minsta möjliga miljöpåverkan. Inredning och textilier är i möjligaste mån second hand, arvegods eller ekologiska

Tvätt-, rengörings- och diskmedel är ekologiska och/eller miljömärkta, och vi alltid fulla maskiner och lufttorkar tvätten.

Uppvärmningen sker med bergvärme och vi komposterar matavfall. Dessutom försöker vi att minimera mängden sopor och sopsorterar den lilla mängden sopor som vi ändå har.

Odlingarna på gården utgår från ekologiska odlingsprinciper och permakulturprinciper som bidrar till att jorden byggs upp och koldioxid binds i jorden under lång tid.

Maten som serveras är i största möjliga mån helt ekologisk, helst lokalproducerad, svensk, säsongsanpassad eller fryst/konserverad/syrad/torkad och i så liten utsträckning som möjligt importerad.

Brödet bakar vi av ekologiskt mjöl och müslin rostar vi av ekologiska råvaror.

Vi uppmuntrar våra gäster att resa hit med tåg genom att erbjuda gratis hämtning vid tågstationen i Gårdsjö, knappa 4 km från gården, eller upphämtning i Laxå, 22 km från gården eller Töreboda, 35 km från gården, mot en kostnad.

Elen som vi köper är miljömärkt.

Genom att erbjuda våra gäster kontakt med djuren på gården kan vi sprida förståelse för djur och naturvärden.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer