Vägs Ände Larv

Social hållbarhet

Ensam är inte alltid stark – vi tror på att människor behöver mötas, upptäcka och umgås! Därför har vi skapat en plats där konsten, maten och musiken utgör en grund för människor att samlas kring.

Hos oss språk- och arbetstränar människor som av någon anledning inte kommit in på den reguljära arbetsmarknaden. Vi tror på varje människas förmåga och anser att det är en ynnest att få möjligheten att arbeta med människor från olika kulturer. Detta ger oss perspektiv och inspiration till att utveckla verksamheten.

Ekologisk hållbarhet byggnader och förhållningssätt:

Vi utgår från det vi har, eller återanvänder det som kan ses som förbrukat. Med kreativitet och envishet återbrukar och upcyclar vi gamla byggnader på gården till nya platser som kan erbjuda nya funktioner. Ladan har blivit konsertlokal och restaurang, snickarboden har blivit boende och det gamla tröskverket har gjorts om till bardisk. Vi lappar och lagar före vi väljer att byta ut till nytt material och älskar att ärva, gå till skroten eller loppisen.

Vi vill tro att det är just detta förhållningssätt som fått vårt ställe att bli en gnutta unikt och annorlunda.

Vi utvecklar just nu fler boenden hos oss och gör detta genom att flytta gamla hus, inte bygga nya. Dessa renoveras sedan omsorgsfullt.’

Mat – Lokal kraft

Runt omkring oss här på Vara-schlätten växer det så det knakar. Vi använder oss av lokala råvaror från bland andra Bondens skafferi och Bitterna skafferi. Vi väljer alltid närodlat.. Vi erbjuder alltid vegetariska och veganska rätter. På sikt ser vi även hur vi vill lyfta in ungdomar i verksamheten och erbjuda anställning.

Vi samarbetar med Karolina Tegelaar, vegansk kakboksförfattare och erbjuder alltid veganska bakverk.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer