Trädhushotell Islanna

1977 över tog vi, Ann-Charlott och Bo Ottosson den lilla gården Islanna. 1983 startade vi ekologisk odling av ett 50-tal olika sorters grönsaker, potatis och spannmål, som såldes via torghandel och i vår gårdsbutik. 1992 byggde vi om ett gammalt brygghus till bagarstuga, bland annat med pengar från ett miljöstipendium. 1993 öppnade vi restaurang i den gamla ladugården där vi serverade ekologiskt och rättvisemärkt kaffe.

På den här sidan millennieskiftet har vi utvecklat verksamheten med våra trädhushotell Hotell Andrum och Sjunde Himlen – båda två vackert belägna drygt sju meter upp i våra ekar. Våra trädhus har blivit mycket kända och har genererat medieuppmärksamhet. Då efterfrågan är större än tillgången så planerar vi att utöka verksamheten med ytterligare ett trädhus. Detta bygge tänker vi ska inspirera och öppna upp intresset för alternativa och miljövänliga val när det kommer till byggmaterial och inredning. Vi kommer att ha åskådningsmaterial för gästerna att ta del av med motiveringar till varför vi har valt att använda oss av sunda och hållbara produkter, återvunna produkter och ekologiska textilier med mera.

Grunden i hela vår historia och framtid är att förfina vårt långvariga miljötänk. I Trädhushotell Sjunde Himlen finns två madrasser som är tillverkade av saften från gummiträd. I det nya huset ska alla madrasser vara av naturmaterial. Givetvis använder vi bara plastfria färger och hårda beständiga träslag som inte behöver impregneras med gifta ämnen.

Vi har också kunnat anställa personal till verksamheten, däribland flera ungdomar. Denna nya satsning på ytterligare ett trädhushotell gör att vi kommer att behöva anställa ännu personer.

Dessutom är vi måna om att våra gäster ska känna sig trygga, lugna, harmoniska och glada när de kommer hit. Genom att få ett bra bemötande ska de känna sig välkomna och välmående.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer