Hollanders Glass

Hollanders Glass är ett småskaligt familjeföretag med högt ställda krav. Grundidén är att producera den godaste glassen, gelaton och sorbeten med de bästa lokala råvarorna. Ledorden är: Småskaligt – personligt – hållbart.

Joachim Hollander, trefaldig SM-medaljör i mathantverk producerar med stor kärlek och passion glass, gelato och sorbet från grunden, till största del bestående av ekologiska och lokala råvaror.

Vi har ett nära och personligt samarbete med lokala bönder och odlare vilket vi har arbetat upp under några år och är jättestolta över. För att minska transporterna tar exempelvis den KRAV-certifierade äggproducenten med sig ägg till REKO-ring Alingsås där vi båda säljer. Bonden som vi köper getmjölk av tar med sig mjölk i samband med att han åker till REKO-ring Borås.

Vi hämtar mjölken i Borås med vår elbil. Alla transporter inom företaget sker till 100% med elbil. Vid längre transporter än vår lilla elbil klarar, nyttjar vi en elbil hos Alingsås Bilkooperativ. Vi är omkring 40 medlemmar som delar på kooperativets 5 bilar.

Vi sätter stort värde på att ta vara på våra resurser och därför erbjuder vi möjligheten att under delar av året förbeställa glass. Vi tillverkar glass efter kundernas beställningar vilket leder till zero waste. Det som inte hämtats ut erbjuder vi till kunder på REKO-ring Alingsås. Under 2020 låg det totala råvarusvinnet hos Hollanders Glass på under 0,5% – det är vi stolta över.

Hollanders Glass produktionskök är 15 kvadratmeterstort. Där producerar vi all glass under året och har även i anslutning till köket en deltidsöppen butik där man kan köpa hantverksglassen under lågsäsong.

I högsäsong har sommargelaterian på annan adress i centrala Alingsås öppet. Butikslokalen har vi förmånen att dela med Planeten, ekobutiken som i lågsäsong använder lokalen som kontor och lager samt under sommarmånaderna använder den att ställa in frukt och grönt under de dagar och tider sommargelaterian är stängd. Ett bra sätt att nyttja lokalen fullt ut.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer