Bed & Bike Öckerö

Bed & Bike Öckerö är en näringsverksamhet som arbetar för att bevara vår unika, orörda och fantastiska skärgård. Vår primära målgrupp är därför cyklister som vill uppleva en aktiv semester. Vi arbetar målmedvetet med att få andra europeiska turister att också upptäcka Västsveriges unika skärgård.

Då transporter är en stor del av vår verksamhets miljöpåverkan är vår policy att uppmuntra våra gäster att utnyttja kollektivtrafikens möjligheter. Vår samarbetspartner Sweden by Bike har ett avtal med SJ Prio vilket ger våra gäster som bokar sitt cykelpaket hos oss 10% rabatt. De gäster som bokar vårt cykelpaket ställer bilen och nyttjar därefter cykeln som transportmedel. Gäster som anländer med tåg/buss/färja ges möjlighet att hämtas vid färjeterminalen med hjälp av vår biogasbil.

Vår verksamhet har dessutom investerat i två elcyklar, vilka vi själva använder då vi gör våra inköp. Våra uthyrningscyklar är begagnade men i gott skick och vi har inrett vårt skärgårdsboende med secondhandmöbler. Den ekologiska frukosten består av hembakat och i möjligaste mån egenodlade grönsaker från vårt växthus eller trädgård. Vi komposterar och fermenterar vårt grönsaksavfall som blir till näringsrik odlingsjord. Vår tvätt torkar vi utomhus och vi använder miljömärkta rengörings-medel. Gästen stannar i regel minst 3 nätter och använder då samma handduk vilket innebär att vi undviker att tvätta varje dag. Både vi som företag och våra gäster återvinner papp, glas, batterier, plåt, plast och tidningar. Då vi måste använda engångsartiklar utesluts plast och vi använder istället träbe-stick och nedbrytningsbara pappmuggar.

Med stor entusiasm har lokala företagare varit villiga att samarbeta med oss för att skapa bra erbjudanden för oss och våra gäster. Genom dessa samarbeten kan vi främja besöksnäringen hos andra näringsidkare och på så vis stötta vårt lokalsamhälle.

Att med cykel utforska vår övärld kan göras under stor del av året såsom vår, sommar och höst. Vi jobbar kontinuerligt med att på olika sätt förlänga säsongen.

Bed & Bike Öckerö är ett litet företag som i första hand erbjuder klimatsmarta 3-dagars cykelpaket. Med hjälp av lokala samarbetspartner i vår kommun såsom restauranger, caféer och båtturer ger vi dessa företag möjligheter till intäkter.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer