Borås Camping & Vandrarhem

Borås Djurpark & Camping AB strävar efter att vara en föregångare på miljöarbete och verka för en hållbar utveckling. Som ett led i detta arbete har Borås Djurpark & Camping AB som en av de första djurparkerna blivit miljödiplomerade redan 2013. Borås Camping & Vandrarhem som ingår i bolaget är också miljödiplomerade. Miljödiplomeringen är anpassad till det nationella systemet Svensk Miljöbas och uppfyller de krav som ställs där. Svensk Miljöbas är en nationell miljöledningsstandard.

Vi på Borås Camping & Vandrarhem arbetar kontinuerligt med miljöfrågor. Det rör sig om allt från vilket städmaterial som används till sopsortering och information till våra gäster. All pant som vi får in i restaurang och i bingar på området går till bevarande arbete av utrotningshotade djurarter. Vi planterar blommande växter och buskar för att berika vårt djur och insektsliv. Vi har låtit vissa grönområden växa till ängar för att gynna våra insekter.

Det finns bra buss- och tågförbindelser med gångavstånd från campingen som vi gärna informerar om för den som vill lämna bilen hemma. Information om hur du tar dig med lokaltrafik finns även på vår hemsida under ”Bra att veta”-fliken.

Vi är väldigt stolta och glada över att ligga granne med ett 550 hektar stort naturreservat med flera vandringleder. Vi har flera paketerbjudanden med boende och vandring, kanotpaddling och matlagning i det fria. Samt tipsar om naturupplevelser via både hemsida och sociala medier.

På campingen har vi skapat ett äventyrsområde för att du som gäst ska kunna stanna fler nätter och alltid ha något att göra. Stora delar av Äventyrsområdet är öppet även under lågsäsong såsom vinterpaddling, minigolf, frisbeegolfbana mm. Endast 400 meter från campingen ligger Borås Djurpark, Leos lekland, flertal sportanläggningar ligger på nära avstånd samt shoppingcentret Knalleland. Här finns att göra för hela familjen och alla åldrar.

Vi har öppet vår camping, stugor, vandrarhem, restaurang och konferens året om.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer