VinContoret

År 2005 tog vi över en vacker tegelbyggnad från 1894, beläget på Vulcanön i Tidaholm. Huset fungerade en gång i tiden huvudkontor för tändsticksfabriken Vulcan. Tillsammans med den lokala byggentreprenören Allt i Bygge påbörjade vi ett omfattande renoveringsarbete, med stor hänsyn till husets historia. Material hämtades från bygden runt omkring oss. Graniten är husets original, kalkstenen kommer från Kinnekulle och eken är från Visingsö. Teglet i Arkivet, liksom i övriga delar av huset, härstammar från Almnäs och Korsberga tegelbruk och användes vid den ursprungliga byggnationen 1894.

Vi tror på samarbeten och att hjälpa varandra för att skapa ett attraktivt besöksmål. I Tidaholm finns sedan några år tillbaka ett besöksnäringsråd, där olika aktörer träffas för att utveckla besöksnäringen i kommunen. Vi är en av representanterna i rådet. Vidare har vi ett gott samarbete med Tidaholms Stadshotell, då vi själva saknar boendeanläggning. Vi rekommenderar oftast våra gäster att bo på hotellet. Smidigt, då det ligger endast några minuters promenadväg från vårt hus.

På VinContoret tror vi på långsiktighet och schyssta arbetsvillkor. Våra timanställda är studenter eller har andra jobb vid sidan av de timmar vi kan erbjuda. Den fasta personalen jobbar med andra arbetsuppgifter i huset (på hel- eller deltid). På så sätt försöker vi bygga långsiktiga arbetsrelationer.

Nästa Föregående

Utforska fler aktörer